ФОРУМ БУШКРАФТА И ПРЕЖИВЉАВАЊА
Препоручујемо вам да се пријавите, или региструјете (уколико већ нисте).

ПРАВИЛНИК!

Go down

ПРАВИЛНИК!

Порука by Zlatko on Wed 9 Jun 2010 - 7:43

Овај правилник је за подршку и помоћ између корисника Форумотиона, Форумацтиф'с Српске верзије. Дакле, важно је поштовати овај правилник да би форум беспрекорно функционисао.


Постављање темаПре него што напишете  :  Помоћу функције "Search" претражите форум, да ли таква тема већ непостоји. Search функцију можете пронаћи на почетној страници, или ако кликнете на дугме "Претражи".
Назив теме  :  Када постујете питање или проблем, морате поставити назив теме који ће се односити на садржину исте. Речи попут "Хитно", "Проблем", "Питање", "Брзо", и сл. нису дозвољене. Такође писање назива тема са свим великим словима није дозвољено. Зашто ми тражимо да имате прецизне називе тема? Зато што форумски претраживач  базира своју претрагу баш на називима тема.
Када ви користите претрагу, да ли ви користите "Хитно", "Проблем", "Питање", ...?
Наравно да не! Ето зашто је битно уносити прецизне називе темама. Ово много олакшава претрагу посетиоцима који траже одговоре на њихова питања.
Опис проблема  :  Када постујете, трудите се да пишете јасно и прецизно о томе што хоћете да опишете. Што боље објасните, то ће те добити бољи одговор. У зависности од теме, слике могу доста да помогну.
Боје, велика слова и величина слова  :  Када постујете немојте писати великим словима, јер то на интернет дописивању представља викање, и немојте да вам цео текст буде обојен или болдиран. Промена величине слова је такође лоша идеја. Текст повећаном величином слова изгледа као вриштање. Писање целог текста у некој другој боји и болдирање је намењено за модераторе, због тога их немојте користити у том смислу.
Ређање постова (један за другим) и скретање са теме  :  Ређање постова један за другим (од једног истог корсника) је забрањено. Само једна реч у постовима нпр. "лол", "рофл" или само смајли су такође забрањени. Такође је забрањено постављати исто питање два пута, то вам неће донети бржи одговор. Уколико погрешите у посту или желите касније нешто да измените немојте поново писати пост већ искористите опцију "Едит" (измени), која се налази у горњем-десном углу поста.


Понашање на форуму


● Непроверен, расистички, мрзак, порнографски, нелегалан, или увредљив садржај је строго забрањен. Морате поштовати чињеницу да људи могу имати другачије мишљење од вашег. Ако сте у конфликту са неким другим чланом овог форума за то користите друга средства комуникације, јер се то на овом форуму кажњава моменталним и трајним бан-ом.
Молимо, будите стрпљиви. Бескорисно је да гледате своју тему свака 2 минута. Сваки члан овог форума има свој приватни живот, тако да немогу увек бити он-лине.
Морате поштовати модераторе и администраторе. Сви они раде добровољно на овом форуму и они су људи, нису машине!
● Уколико вас неко угрожава путем ПП (Приватних порука), нпр. рекламира свој производ, шаље порнографски, расистички, или било који други садржај који ви сматрате непожељним пошаљите ПП администратору са целокупним текстом, сликама, линковима (свему што се налази у поруци и обавезно пошаљите фотографисану поруку (скриншот).


Аватар и профил


Димензије аватара  :  Ширина вашег аватара несме прелазити 150 пиксела и његова висина несме прелазити 200 пиксела. Ове границе су уведене да би се избегло скроловање код људи који имају малу резолуцију. Такође морате поштовати лимит величине фотографије који неможе прелазити 200 кБ. Још увек постоје људи који имају споре интернет конекције, тако да велике слике одузимају пуно времена док се учитавају.
Ваш аватар неможе бити рекламни банер, тако да су фотографије са линковима ка другим страницама забрањене.
Сексуално ориентисане, или било какве друге фотографије које се сматрају неприкладне су строго забрањене.


Санкције


● Уколико се рекламирате путем ПП, видећете да ће вам ПП бити онеспособљене.
● Уколико ваш аватар крши правилник и ви игноришете захтев модератора (или админ-а) да промените аватар, биће вам онеспособљен аватар.
● Рекламирању за новчане ствари (типа продаја) уследиће моментални бан (сем у форуму "ТРАЖИМ, МЕЊАМ, ПРОДАЈЕМ").
● Игнорисањем упозорење и настављањем кршења овог правилника или вређањем корисника уследиће моментални бан.
Уколико спамујете биће те бановани без упозорења!
Уколико имате било какво питање везано за правилник пошаљите га мени путем ПП.
Exclamation Напомена: Ова правила могу бити измењена/допуњена било када, тако да вас позивамо да правила читате редовно.
Захваљујемо се на разумевању и на поштовању правила.
avatar
Zlatko
Admin

Broj poruka : 44
Lokacija : Шабац

http://prezivljavanje.forumsr.com

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму